1. Bleed
Bleed-ul este surplusul de imagine al fişierului care vine tăiat în momentul finisării pentru ca produsul să ajungă la un format finit. Noi folosim un bleed de 6 mm, asta înseamnă 3 mm pe fiecare latură. Acestea vin tăiate la finisare (vezi imaginea alăturată). De asemenea, informația să fie la cel mult 5 mm distanță de marginea ce vine tăiată.
2. Grafică cu margine albă
Grafica cu margini albe se găsește de multe ori la produse precum "vederi", "felicitări" etc. Dacă vrei să lași margine albă de jur împrejurul graficii atunci această margine trebuie sa fie de cel puțin 5 mm grosime. De ce? Pentru că la tăierea hidraulică a marginii, presa ține foile grupate, însă de la forța de presare, foile pot aluneca în față sau în spate formând un decalaj între foile de sus și cele de jos. Acest lucru se întâmplă indiferent de situație. Marginile albe vor ieși ok în proporție de 50%. Dacă vrei să nu fie așa vizibil, îți recomandăm să lași o margine albă de minim 5 mm. Cu cât e mai mare marginea albă cu atât ochiul nu sesizează diferența de lățime a marginii.
3. Diferență de calitate între pixel și vector
Pentru a nu limita calitatea ce poate fi redată de utilaj în momentul imprimării folosim mereu fișierele cu conținut vectorial. În felul acesta lăsăm imprimanta să redea imprimarea la rezoluția maximă. Vezi cum poți vectoriza elemente aici.
4. Cum pregătești grafica la stickerele tipărite și decupate
Poți descărca de aici culoarea de cut ce trebuie atribuită liniei de cut din grafica ta sau atribuite un spot color cu numele "ContourCut". Programul de tăiere va recunoaște orice spot color cu numele "ContourCut" ca și linie de cut. Linia de cut este obligatoriu să fie vectorială pusă peste grafica ce o dorești decupată. La final totul se exportă în .PDF Vezi imaginea alăturată sau video aici.